Interview with the Vampire

Interview with a Vampire vertelt het verhaal van onsterfelijkheid

NET 5 - vrijdag 15 juli om 20:30

© Turner
De moderne klassieker Interview with a vampire vertelt het verhaal van onsterfelijkheid en alles wat daarbij komt kijken.

Plantagehouder Louis (Brad Pitt) is aan het einde van de 18de eeuw een gebroken mens. Zijn vrouw is overleden bij de bevalling en ook hun kind redde het niet. Ladderzat doolt hij over de kades van New Orleans. Plotseling duikt uit het niets Lestat (Tom Cruise) op, een vampier die op zoek is naar een metgezel. Hij biedt aan om Louis onsterfelijk te maken en aldus geschiedt.

Interview with the Vampire

De twee ontwikkelen een haat-liefdeverhouding met elkaar, die nog gecompliceerder wordt wanneer de twaalfjarig Claudia (Kirsten Dunst) in het spel komt. Ook zij wordt door Lestat veranderd in een vampier, maar mede door haar komt de vriendschap tussen Louis en Lestat ten einde. Een eeuwenlange zwerftocht door Europa en de VS volgt.

Anne Rice

Interview with a Vampire is gebaseerd op het gelijkname boek van Anne Rice. Zij schreef het boek in 1976 met Rutger Hauer in haar achterhoofd als Lestat. Filmstudio Paramount kocht de filmrechten en zagen John Travolta als Lestat. Toen na een kleine 20 jaar eindelijk werd besloten het boek te gaan verfilmen, vond de studio Hauer en Travolta te oud. Zij kozen uiteindelijk voor Tom Cruise. Een krankzinnig besluit volgens Rice. Ze wilde niks meer met de film te maken hebben en weigerde de film te kijken toen die uitkwam. Toen zij uiteindelijk toch maar besloot de VHS casette die ze kreeg opgestuurd te gaan bekijken, schreef ze Cruise persoonlijk een brief waarin ze zich verontschuldigde. Ze was enorm onder de indruk van Tom Cruise als Lestat.

Meer over