Interview with the Vampire

Tom Cruise en Brad Pitt zijn een vampier

SBS 9 - dinsdag 6 september om 22:31

© http://62.134.59.142/servlet/
In Interview with the Vampire vertelt een vampier aan een jonge journalist hoe hij geworden is wie hij is.

In de jaren 90 was Tom Cruise zo’n beetje de populairste acteur in Hollywood. Brad Pitt was nog minder bekend, maar zijn reputatie als aanstormend talent was al wel gevestigd. Een film waarin deze twee samen te zien zouden zijn, moest dus wel een succes worden.

Interview with the Vampire

En dat werd Interview with the Vampire dan ook. De verfilming van de bestseller van Anne Rice bracht meer dan 100 miljoen dollar in het laatje.

De film draait om Louis (Brad Pitt), een jonge plantage-eigenaar die in de 18e eeuw door de vampier Lestat (Tom Cruise) voor een keuze gesteld wordt: of hij sterft een langzame, pijnlijke dood, of hij krijgt het eeuwige leven als vampier. Louis kiest voor het laatste.

Omdat het doden van onschuldige mensen hem zwaar valt, kiest Louis ervoor om van het bloed van dieren te leven. Zo’n tweehonderd jaar later benadert Louis een jonge journalist (Christian Slater) om zijn verhaal – en dat van Lestat – te vertellen.

Anne Rice

Interview with a Vampire is gebaseerd op het gelijkname boek van Anne Rice. Zij schreef het in 1976 met Rutger Hauer in haar achterhoofd als Lestat. 

Filmstudio Paramount kocht de filmrechten en zagen John Travolta als Lestat. Toen jaren later eindelijk werd besloten het boek te gaan verfilmen, vond de studio Hauer en Travolta te oud.

De keuze viel uiteindelijk op Tom Cruise. Een krankzinnig besluit volgens Rice.

De schrijfster wilde niks meer met de productie te maken hebben en weigerde de film te kijken toen die uitkwam. Toen ze uiteindelijk toch maar besloot de VHS-cassette die de producenten haar hadden gestuurd te bekijken, was ze enorm onder de indruk van Tom Cruise als Lestat.

Ze schreef hem zelfs een brief om zich te verontschuldigen. De videoboodschap die ze opnam om de film alsnog aan te prijzen, kwam als voorfilmpje op de officiële VHS-release van de film.

Meer over