Into the Woods

Meryl Streep is de boze heks in Into the Woods

NET 5 - vrijdag 24 december om 22:45

© redactioneel.s3-eu-west-1.amazonaws.com/images
Into the Woods is een muzikale sprookjes-potpourri rond de sprookjesfiguren Assepoester, Roodkapje en Rapunzel.

Een bakker (James Corden) en zijn vrouw (Emily Blunt) willen dolgraag kinderen. Dat lukt niet omdat een boze heks (Meryl Streep) een vloek over hen heeft uitgesproken.

Into the Woods

Om de vloek op te heffen, moeten de bakker en zijn vrouw op zoek naar vier voorwerpen. Tijdens hun zoektocht komen ze in het bos allerlei sprookjesfiguren tegen, onder wie Roodkapje, Assepoester en Rapunzel.

Toen in 2013 bekend werd dat Disney bezig was met een verfilming van Into the Woods, waren fans van de musical van Stephen Sondheim en James Lapine niet direct enthousiast. Ze vreesden dat Disney de donkere randjes – die zo belangrijk zijn voor het verhaal – er vanaf zou halen. Die vrees bleek slechts deels gegrond.

Meryl Streep

Into the Woods is iets luchtiger en familievriendelijker dan het origineel, maar er blijft genoeg te genieten in deze muzikale sprookjes-potpourri. Dat is te danken aan de ijzersterke liedjes van Sondheim en Lapine én aan de uitstekende acteurs, die zichtbaar plezier hebben in hun rollen.

Meryl Streep is fantastisch als gemene heks, Anna Kendrick zet een prachtige Assepoester neer en ook haar prins (Chris Evans) en de Grote Boze Wolf (Johnny Depp) mogen er zijn.

Meer over