Intolerable Cruelty: Liefde is wreed

13 oktober 2018 00:04 | kijktips | Door Televizier

© Universal Studios

In Intolerable Cruelty hebben George Clooney en Catherine Zeta-Jones een haat-liefdeverhouding. Hoewel George zijn tegenspeelster afmaakt in de rechtszaal, vindt hij haar best de moeite waard.

De succesvolle advocaat Miles Massey (George Clooney) verdient in Intolerable Cruelty zijn geld met lucratieve echtscheidingen. Hij wint zaak na zaak en sleept voor zijn cliënten altijd de beste regelingen uit het vuur. Heel scheidend Los Angels ligt aan zijn voeten. En toch mist hij iets.

Intolerable Cruelty

Dat 'iets' dient zich in Intolerable Cruelty aan in zo ongeveer de charmantste vorm die Miles zich kan wensen: Marilyn Rexroth (Catherine Zeta-Jones). Zij is de aanstaande ex van een van Miles' cliënten en hij kent haar reputatie als geen ander.

Marilyn is een soort serial golddigger: ze maakte er een sport van rijke mannen te trouwen en die vervolgens bij de scheiding financieel uit te kleden. Miles weet dat, maar hij kan haar charmes niet weerstaan. Sterker nog, hij is als was in Marilyns handen. En geef hem eens ongelijk.

Pretty Woman

Scenarioschrijvers Robert Ramsey en Matthew Stone schreven het script van Intolerable Cruelty in de jaren 90. Met het succces van Pretty Woman nog vers in het geheugen was het de bedoeling dat Richard Gere en Julia Roberts de hoofdrollen zouden gaan spelen.

Toen dat niet van de grond kwam, kwam het script bij de gebroeders Coen terecht, bekend van Fargo en The Big Lebowski. Zij herschreven het scenario en vroegen Zeta-Jones en Clooney voor de hoofdrollen.

Meer over