Intouchables

Omar Sy verovert de harten in Intouchable

NET 5 - vrijdag 26 november om 20:30

Een Franse film die in Nederland een miljoen mensen naar de bioscoop trekt, dat komt niet zo vaak voor. In 2011 kreeg Intouchables het voor elkaar.

De jonge Senegalees Driss (Omar Sy) woont in een grimmige voorstad van Parijs. Als hij zijn uitkering dreigt kwijt te raken, moet hij gaan solliciteren.

Intouchables

Solliciteren is tot daaraan toe, maar het was niet de bedoeling dat hij ook zou worden aangenomen.

Dat gebeurt toch: Driss gaat aan de slag als persoonlijk verzorger van de aan zijn rolstoel gekluisterde miljonair Philippe (François Cluzet). Met zijn tomeloze energie haalt Driss het leven en het huishouden van Philippe volledig overhoop.

Dat levert een vrolijke feelgoodfilm op, die drijft op het sterke spel van de hoofdrolspelers. Intouchables is gebaseerd op het verhaal van de Franse aristocraat Philippe Pozzo di Borgo en zijn verpleger en beste vriend Abdel.

De film groeide in Nederland uit tot een filmhuishit. Met ruim een miljoen bezoekers is het zelfs de best bezochte Franse film ooit in ons land.

Kevin Hart

Het succes van Intouchables bleef ook in Hollywood niet onopgemerkt. En zoals dat nu eenmaal gaat met succesvolle Europese films: er kwam een Amerikaanse remake.

The Upside verscheen in 2017. Bryan Cranston speelt de rolstoelende miljonair Philip Lacasse. Kevin Hart speelt zijn verzorger Dell.

Meer over