Iron Man 3

Robert Downey Jr. heeft het zwaar in Iron Man 3

Veronica - zaterdag 13 mei om 22:44

© Zade Rosenthal / Disney.
Iron Man won in de eerste twee films rond zijn persoon zijn gevechten vrij gemakkelijk. In Iron Man 3 treft hij een rivaal die opgewassen is tegen al zijn technische snufjes.

De mysterieuze superschurk Mandarin pleegt een aanslag in Los Angeles. Als er daarna nog meer aanslagen volgen, komt Tony 'Iron Man' Stark in actie. Hij daagt Mandarin uit.

Iron Man 3

Dat had Stark (Robert Downey Jr.) misschien beter niet kunnen doen: Mandarin slaat keihard terug. Hij vernietigt Starks optrekje, met al zijn werkende Iron Man-pakken en technische snufjes erin.

Het enige wat Tony nog kan helpen in zijn strijd met Mandarin is een onaf prototype van een nieuw Iron Man-pak. Zijn dat pak en Starks instincten en vindingrijkheid genoeg om Mandarin te verslaan? En is Mandarin wel de echte vijand of is hij onderdeel van een veel groter complot? Kijk naar Iron Man 3 en je weet het.

Meevaller

In eerste instantie kreeg regisseur Shane Black een budget van 140 miljoen dollar om Iron Man 3 te maken. Door het succes van The Avengers, waar Tony Stark ook in schittert, verhoogden Marvel Studios en Disney het budget naar 200 miljoen. Black gebruikte die 60 miljoen extra om de film nóg spectaculairder te maken.

Het publiek kon dat spektakel wel waarderen: Iron Man 3 werd de eerste Iron Man-film die meer dan een miljard dollar opbracht. Sterker nog: de film bracht meer op dan Iron Man en Iron Man 2 bij elkaar.

Meer over