Irresistible

Steve Carell speelt politieke spelletjes in Irresistible

NET 5 - donderdag 14 september om 20:30

© Universal Pictures
Een strateeg van de Democratische Partij probeert in de film Irresistible een veteraan te helpen om de burgemeestersverkiezingen van een dorp te winnen. Dan sturen de Republikeinen ook een strateeg naar het dorp.

De Amerikaanse komiek Jon Stewart werd groot met The Daily Show, die hij van 1999 tot en met 2015 presenteerde. In die periode groeide het programma uit tot de belangrijkste satirische nieuwsshow van de Verenigde Staten, vooral om de manier waarop Stewart het Amerikaanse politieke systeem aanpakte.

Irresistible

Die kritische houding komt ook terug in Irresistible, Stewarts tweede film als regisseur en scenarioschrijver. Gary (Steve Carell) is campagnestrateeg voor de Democraten. Na de verloren presidentsverkiezingen van 2016 richt hij zijn aandacht op het kleinere werk: hij gaat ex-marinier Jack (Chris Cooper) helpen burgemeester van een conservatief stadje in Wisconsin te worden. De Republikeinen laten dat niet zomaar gebeuren: Gary's grootste rivaal komt de zittende burgemeester bijstaan.

Steve Carell

Steve Carell en Jon Stewart kenden elkaar al goed. Van 1999 tot 2004 werkte Carell ook voor The Daily Show.

De oplettende kijker kan nog een verwijzing naar een oud-collega van hen spotten in Irresistible. In het appartement van Gary ligt een specifieke verpakking van Ben & Jerry’s op de grond, namelijk: Stephen Colbert's Americone Dream.

Meer over