Wes Anderson tovert ons naar een eiland vol honden in Isle of Dogs

24 juni 2022 14:20 | kijktips | Door Judith Regeling

© https://image.medialaancdn.be
Met Isle of Dogs brengt Wes Anderson een ode aan de Japanse cultuur

Megasaki wordt geteisterd door hondengriep. De gewetenloze en corrupte burgemeester Kobayashi besluit daarom om alle honden te verbannen naar Trash Island, het eiland dat als vuilstortplaats dient voor de stad.

Isle of Dogs

Voor mensen is het ten strengste verboden om op Trash Island te komen. Daar laat Atari, het neefje van de burgemeester, zich in Isle of Dogs niet door tegenhouden: hij is vastbesloten om zijn hond Spots terug te vinden.

Als hij op het eiland aankomt, ontmoet hij Boss (met de stem van Bill Murray). Samen met vier andere honden vormt hij een plunderende roedel. 

Het viertal belooft Atari te helpen met het vinden van Spots. Sterker nog, ze zien het als hun heilige missie.

Wes Anderson

Dit is niet de eerste stopmotionfilm van regisseur Wes Anderson. Tien jaar eerder maakte hij The Fantastic Mr. Fox, naar een boek van Roald Dahl.

Isle of Dogs is in dezelfde Londense filmstudio opgenomen. Vlak bij die studio zag Anderson een bordje hangen dat richting Isle of Dogs wees, een schiereiland aan de rivier de Thames. Die naam is altijd bij hem blijven hangen.

De productie van een stopmotionanimatiefilm is veel werk. Voor Isle of Dogs moest de crew van bijna 700 man ruim 130.000 afzonderlijke foto’s maken. 

Tussendoor moesten ze steeds de kleipoppetjes een heel klein beetje bewegen. De scène met de sushichef alleen al kostte zes maanden om te maken.

Meer over