Isle of Dogs

Wes Anderson tovert ons naar een eiland vol honden in Isle of Dogs

Paramount - vrijdag 17 juni om 18:30

© https://image.medialaancdn.be
Met Isle of Dogs brengt Wes Anderson een ode aan Japanse cultuur

Megasaki wordt geteisterd door hondengriep. De gewetenloze en corrupte burgemeester Kobayashi besluit in Isle of Dogs hierop alle honden te verbannen naar Trash Island, deze plek wordt tevens gebruikt als afvalstortplaats. Het is ten strengste verboden om hier als mens te komen. Het neefje van de burgemeester, Atari, besluit desondanks om zijn hond Spots terug te vinden.

Isle of Dogs

Wanneer de heldhaftige Atari op het eiland terecht komt, ontmoet hij Boss (stem van Bill Murray). Deze hond vormt in Isle of Dogs met vier andere honden een plunderende roedel. Deze honden beloven Atari te helpen met het vinden van Spots. Streker nog, ze zien het als hun heilige missie.

Langdurig proces

Isle of Dogs is niet de eerste stopmotionfilm van regisseur Wes Anderson. Tien jaar hiervoor maakte hij The Fantastic Mr. Fox. Isle of Dogs is in dezelfde Londense filmstudio opgenomen. Vlakbij die studio zag Wes een bordje hangen met Isle of Dogs, een schiereilandje aan de Thames. Deze naam is altijd bij hem blijven hangen.

Om deze film te kunnen maken werkten 670 man samen om tot ruim 130.000 foto's te komen. De scène met de sushichef kostte alleen al zes maanden om te maken. Anderson staat erom bekend dat elk detail moet kloppen. 

Meer over