It: Chapter Two

Pennywise is terug in It

Veronica - donderdag 9 juni om 20:30

© Filmdepot
It: Chapter Two speelt zich 27 jaar na voorganger It af. De moordzuchtige clown Pennywise keert terug naar het stadje Derry.

In 2017 was It, naar het boek van Stephen King en de gelijknamige miniserie uit de jaren 90, een fikse horrorhit. Dit vervolg pakt de draad jaren later op.

It: Chapter Two

We zijn 27 jaar verder. De kids van de Losers Club zijn inrtussen allemaal volwassen.

Stuk voor stuk proberen ze in It: Chapter Two de gebeurtenissen van al die jaren geleden achter zich te laten. Maar lukt dat ook?

Niet echt. Zeker niet als de in Derry achtergebleven ‘Loser’ Mike (Isaiah Mustafa) contact opneemt met de inmiddels uitgevlogen rest van de groep.

Hij vertelt hen dat er in zijn thuisstad, net als 27 jaar geleden, weer kinderen verdwijnen. Dat kan maar één ding betekenen: griezelclown Pennywise is terug.

De rest van de groep haast zich naar hun geboortedorp. Daar gaan ze – voor het laatst ? – de confrontatie aan met Pennywise.

Bill Skarsgård

Net als in It speelt Bill Skarsgård in It: Chapter Two de rol van horrorclown Pennywise. De acteur vond het vervolg leuker om te maken dan de eerste film.

Het was voor hem vooral fijn dat hij tussen de opnames door normaal contact kon hebben met zijn tegenspelers. Dat waren nu allemaal volwassenen.

Op de set van It mocht hij niet ineens gewone gesprekken gaan voeren, zodat de kinderen Skarsgårds Pennywise nog nét wat enger vonden.

Bij de originele film werkte dat als een tierelier: de kindacteurs waren zo bang voor Pennywise, dat hij ze tussen de opnames door moest troosten en kalmeren.

Meer over