It's Complicated

Ingewikkelde liefde voor Meryl Streep in It's Complicated

VRT1 - zaterdag 24 september om 22:25

© Universal Studios.
Een vrouw en een man uit It's Complicated zijn jaren geleden gescheiden, maar kunnen prima met elkaar overweg. Als ze bij elkaar in bed belanden wordt het allemaal ineens heel ingewikkeld.

Jane en Jake zijn in It’s Complicated al tien jaar gescheiden. Als hun jongste zoon afstudeert, gaan ze natuurlijk allebei naar zijn afstudeerfeestje. Een onschuldig etentje loopt uit op een stomende vrijpartij.

Meryl Streep

Nu kan het bed induiken met je ex op zich al behoorlijk ingewikkeld zijn, maar Jane (Meryl Streep) en Jake (Alec Baldwin) hebben het nog net een tikje bonter gemaakt. Jake is namelijk net hertrouwd, met de veel jongere Agness (Lake Bell).

Jane is in It's Complicated nu dus ineens ‘de andere vrouw’. Daar komt nog bij dat Jane een oogje heeft op Adam (Steve Martin), de charmante architect die de verbouwing van haar keuken op zich neemt.

Dat is dus allemaal – komt-ie – behoorlijk ingewikkeld.

It's Complicated

Dat zijn prima ingrediënten voor een lekkere romantische komedie en dat is It’s Complicated dan ook. Wat de film bijzonder maakt is de leeftijd van de hoofdrolspelers.

In een doorsnee romcom zijn dat vaak jonge, frisse en hippe types. Jane, Jake en Adam zijn allemaal al een dagje ouder.

Dat zij de liefde nog steeds net zo ingewikkeld vinden als hun jongere genregenoten is tegelijkertijd hoopgevend en ontnuchterend.

 

Meer over