It Takes Two

De Olsen Twins voorkomen een bruiloft in It Takes Two

NET 5 - zaterdag 29 juli om 21:56

© www.ard-foto.de
In de komedie It Takes Two proberen twee meiden te voorkomen dat de vader van een van hen met de verkeerde vrouw trouwt.

Amanda (Mary-Kate Olsen) is een wees. Ze wordt binnenkort geadopteerd door een familie, maar dat wil ze niet. Ze gaat veel liever bij haar maatschappelijk werker Diane Barrows (Kirstie Alley) wonen.

It Takes Two

Diane zou Amanda dolgraag adopteren, maar dat kan ze simpelweg niet betalen. Dan leert Amanda iemand kennen die als twee druppels water op haar lijkt: Alyssa (Ashley Olsen).

Zij is de dochter van Roger (Steve Guttenberg), die op het punt staat om te trouwen met de gemene Clarice (Jane Sibbett). Zij houdt niet van kinderen en dreigt Alyssa naar een kostschool in Tibet te sturen. Alyssa heeft nog maar één missie: Clarice moet weg! Daarom besluiten zij en Amanda een dagje van leven te wisselen.

Zo komen ze er in It Takes Two achter dat Diane veel beter bij Roger past dan Clarice. Hoe mooi zou het zijn als hij met haar zou gaan trouwen? De vriendinnen bedenken een plan om de twee bij elkaar te krijgen. Ondertussen komt de bruiloft steeds dichterbij. 

Mary-Kate en Ashley Olsen

Oorspronkelijk hadden de makers andere acteurs voor ogen voor de hoofdrollen in It Takes Two. Eerst was het de bedoeling dat Mara Wilson de rollen van Ashley en Amanda zou spelen.

Wilson had het te druk met de opnames van Matilda. Toen ook Christina Ricci niet beschikbaar was vanwege de opnames van Casperkwamen ze bij Mary-Kate en Ashley Olsen uit.

Dat kwam eigenlijk niet eens slecht uit. Het is net iets makkelijker filmen met een tweeling dan met één actrice die twee rollen moet spelen.

Meer over