Jack Ryan: Shadow Recruit

Chris Pine als Jack Ryan op terroristenjacht

Spike - zaterdag 4 december om 20:30

© http://www.paramount.de/Info/Nutzungsbedingungen
Na Alec Baldwin, Harrison Ford en Ben Affleck is Chris Pine alweer de vierde acteur die in de huid kruipt van Tom Clancy’s personage Jack Ryan. In Jack Ryan: Shadow Recruit krijgt hij het aan de stok met een gevaarlijke Russische zakenman.

CIA-topman Thomas Harper (Kevin Costner) recruteert ex-marinier Jack Ryan (Chris Pine). Ryan gaat undercover als financieel analist op Wall Street. Wanneer hij stuit op verdachte transacties die mogelijk wijzen op een grootschalig complot, gaat hij naar Moskou.

Jack Ryan: Shadow Recruit

In de Russische hoofdstad leidt het spoor hem naar zakenman Viktor Cherevin (Kenneth Branagh). Jack ontdekt al snel dat Cherevin verregaande plannen heeft om de Amerikaanse economie te vernietigen, en dat hij daar extreme middelen voor wil inzetten: Cherevin en zijn handlangers plannen een terroristische aanslag. 

Jack kan in Jack Ryan: Shadow Recruit dus meteen laten zien dat hij uit het juiste CIA-hout gesneden is door die aanslag te verijdelen en Cherevin achter de tralies te krijgen. Dat is al met al geen kinderspel.

Chris Pine

Jack Ryan: Shadow Recruit is niet de eerste film rond Jack Ryan – een creatie van thrillerschrijver Tom Clancy – en Chris Pine is dus ook niet de eerste die de rol van de CIA-agent vertolkt. Zijn voorgangers zijn niet de minsten.

Alec Baldwin speelde Jack Ryan in The Hunt for Red October. Harrison Ford was zelfs twee keer te zien als Ryan: in Patriot Games en Clear and Present Danger. In The Sum of All Fears nam Ben Affleck de rol op zich.

Meer over