Jack the Giant Slayer

De magische bonen van Nicholas Hoult

NET 5 - maandag 22 juni om 22:40

© http://www.warnerbros.de/agb.html
De spectaculaire fantasyfilm Jack the Giant Slayer is gebaseerd is op het bekende sprookje van Sjaak en de bonenstaak. In deze film opent Jack de poort tussen de wereld van de mens en de reus. Dat had hij misschien beter niet kunnen doen...

Het laatste streaming nieuws

Mogelijk gemaakt door guidinc.nl
Meer film & serie nieuws

In dat sprookje krijgt Sjaak magische bonen in handen. In Jack and the Giant Slayer ook, maar als uit die bonen eenmaal een gigantische bonenstaak groeit, neemt de film toch even een andere wending dan het sprookje.

Jack the Giant Slayer

In de wereld van Jack the Giant Slayer leefden mensen en reuzen eeuwenlang in dezelfde wereld. Dat ging goed, tot de reuzen na een hevig conflict verbannen werden naar een koninkrijk boven de wolken.

De bonenstaak die uit de magische bonen van arme boerenknecht Jack groeit, rijkt tot boven de wolken. Als Jack naar boven klimt, komt hij dus in de wereld van de reuzen terecht.

Dat geeft de wraakzuchtige reuzen natuurlijk ook de mogelijkheid om terug te keren naar de aarde. Daar laten ze meteen zien dat ze weinig goed in de zin hebben: ze ontvoeren prinses Isabelle (Eleanor Tomlinson), de schone deerne aan wie Jack zijn hart heeft verloren.

Nicholas Hoult 

Jack (Nicholas Hoult) vindt haar ontvoering natuurlijk verschrikkelijk, maar het biedt hem in Jack the Giant Slayer ook de kans om haar te laten zien dat hij uit het juiste hout gesneden is om op te klimmen tot prins.

De opperbevelhebber van de koning geeft hem die kans. Lukt het Jack om Isabelle terug te halen en zo uit te groeien tot een held van legendarische proporties?

Al dat spektakel leverde uiteindelijk bar weinig op. Vooral in Amerika was Jack the Giant Slayer – zeker gezien het budget van zo'n 200 miljoen dollar – een enorme flop: de film leverde daar 'slechts' 65 miljoen dollar op.

Meer over