Jack the Giant Slayer

De magische bonen van Nicholas Hoult in Jack the Giant Slayer

SBS 9 - dinsdag 19 december om 22:27

© Plurimedia
De spectaculaire fantasyfilm Jack the Giant Slayer is gebaseerd op het bekende sprookje van Jaap en de bonenstaak. In deze film opent Jack de poort tussen de wereld van de mens en de reus. Dat had hij misschien beter niet kunnen doen...

In dat sprookje krijgt Jaap magische bonen in handen. In Jack and the Giant Slayer Jack ook, maar als uit die bonen een gigantische bonenstaak groeit, neemt de film toch even een andere wending dan het sprookje.

Jack the Giant Slayer

In de wereld van Jack the Giant Slayer leefden mensen en reuzen eeuwenlang in dezelfde wereld. Dat ging goed, tot de reuzen na een hevig conflict verbannen werden naar een koninkrijk boven de wolken.

De bonenstaak die uit de magische bonen van arme boerenknecht Jack groeit, rijkt tot boven de wolken. Als Jack naar boven klimt, komt hij dus in de wereld van de reuzen terecht.

Dat geeft de wraakzuchtige reuzen natuurlijk ook de mogelijkheid om terug te keren naar de aarde. Daar laten ze meteen zien dat ze weinig goeds in de zin hebben: ze ontvoeren prinses Isabelle (Eleanor Tomlinson), de schone deerne aan wie Jack zijn hart heeft verloren.

Nicholas Hoult 

Jack (Nicholas Hoult) vindt haar ontvoering natuurlijk verschrikkelijk, maar het biedt hem in Jack the Giant Slayer ook de kans om haar te laten zien dat hij uit het juiste hout gesneden is om op te klimmen tot prins.

De opperbevelhebber van de koning geeft hem die kans. Lukt het Jack om Isabelle terug te halen en zo uit te groeien tot een held van legendarische proporties?

Al dat spektakel leverde uiteindelijk bar weinig op. Vooral in Amerika was Jack the Giant Slayer – zeker gezien het budget van zo'n 200 miljoen dollar – een enorme flop: de film leverde daar 'slechts' 65 miljoen dollar op.

Meer over