Jackie

Carice en Jelka van Houten maken een roadtrip

Com. Centr. - vrijdag 2 juli om 20:30

© http://presse.arte.tv/
Carice en Jelka van Houten spelen ook zussen in de film Jackie. Ze zijn opgevoed door twee vaders en storten zich in een Amerikaans avontuur om een band te creëren met hun biologische moeder (Holly Hunter).

Tweelingzussen Sofie (Carice van Houten) en Daan (Jelka van Houten) zijn opgevoed door twee adoptievaders. Sofie leeft voor haar werk en Daan is getrouwd met de dominante Joost. 

Jackie

Hun leven wordt in de war geschopt wanneer ze onverwachts een telefoontje krijgen van hun, nog onbekende, draagmoeder uit Amerika, Jackie (Holly Hunter).

Ze ligt met een beenbreuk in het ziekenhuis en moet vervoerd worden naar een revalidatieoord. De zussen besluiten naar Amerika te gaan om hun moeder te helpen.

Jackie blijkt een vreemde vrouw te zijn die geen contact met haar dochters wil. Ze moet echt naar het revalidatiecentrum, dus de drie stappen in Jackies camper voor een reis door New Mexico.

Tijdens de avontuurlijke tocht krijgen de zusjes steeds meer een klik met hun vreemde moeder. Jackie leert ze dingen waardoor prioriteiten in hun levens zoals werk en huwelijk ineens niet zo belangrijk meer zijn.

Carice van Houten

Jackie is de eerste film waar de zusjes Van Houten samen in spelen. De dames mochten Oscar-winnares Holly Hunter niet ontmoeten voor de eerste opnames, om te voorkomen dat er een band zou ontstaan.

Carice van Houten zei hierover: “Ik dacht eerst, is dit nodig? Maar ik vond het een leuk experiment. Ik werd er onzeker van, misschien heeft dat onbewust iets opgeleverd.”

Meer over