Jandino Asporaat is terug met De Dino show

5 februari 2012 00:01 | kijktips | Door Televizier

Met zijn nieuwste typetje Judeska maakte Jandino Asporaat vorig seizoen furore in De Dino show.  „Iedereen had het erover”, vertelde de 30-jarige cabaretier in een interview over zijn act als lompe serveerster van een kiprestaurant.

„Daar ben ik heel blij mee. Mensen hebben het personage gepakt en zijn ermee gaan rennen.” Judeska kakelt als een kip zonder kip en heeft een uitgesproken Antilliaans accent. Toch noemt hij haar ‘het prototype van een dame die we in elke cultuur kennen’. In het derde reeks van zijn satirische programma, dat vanavond begint, keert zij in volle glorie terug.

De goedgemutste ‘koks’ van de eettent, onder wie Rajhesj (ook een rol van Jandino), zijn trouwens bijna net zo grappig. Jandino is al ‘de nieuwe Jörgen Raymann’ genoemd, naar de succesvolle Surinaamse entertainer, die zelf beroemd werd om zijn typetje Tante Es. De Antilliaan vindt echter dat hij nog heel wat moet leren om Jörgens niveau te halen. Maar met Judeska is Jandino, ook bekend uit Mag ik u kussen? en van de Caribbean Combo, in elk geval vast op de goede weg.

Meer over