Meezingen mag!

Jarige koning Willem-Alexander brengt toost uit

De verjaardag van koning Willem-Alexander wordt vandaag ingeluid met het volkslied. De leden van het Concertgebouw orkest spelen vanuit hun eigen huizen het Wilhelmus. Na afloop brengt de jarige koning een korte toost uit op zijn 53ste verjaardag.

Koningsdag is vandaag Woningsdag. In verband met alle maatregelen rondom het coronavirus zin alle festiviteiten afgelast, maar dat betekent natuurlijk niet dat de verjaardag van de koning ongemerkt voorbij gaat. Het Concertgebouw orkest speelt om 10:00 uur het Wilhelmus en roept heel Nederland op om om die tijd hetzelfde te doen in de tuin, vanaf het balkon of gewoon in de woonkamer. 

Toost Willem-Alexander

Koning Willem-Alexander viert zijn verjaardag vandaag ook thuis met zijn gezin. Toch laat hij zijn gezicht wel even aan het volk zien, want direct na het Wilhelmus spreekt hij een korte toost uit op zijn verjaardag. Wat verder wel heel leuk is, is dat de viering van de verjaardag van de koning thuis vandaag online te volgen is. Op het platform www.koningsdagthuis.nl geven koning Willem-Alexanders, koningin Maxima en de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane gedurende de dag updates van het verjaardagsfeest in huislijke kring.

Om 16:00 uur is de koning nogmaals op tv te zien en heft hij het glas op hopelijk een geslaagde Woningsdag!

Zo ziet Koningsdag 2020 eruit bij de NOS

Meer over: