Je zal het maar hebben

Emma Wortelboer maakt samen met de levenslustige Amber Pukkelpop onveilig in Je Zal Het Maar Hebben

NPO 3 - woensdag 7 februari om 21:26

© BNNVARA
Emma Wortelboer ontmoet in deze aflevering van Je Zal Het Maar Hebben de Vlaamse Amber die lijdt aan progeria, een zeldzame verouderingsziekte waardoor ze op haar zeventiende de fysieke conditie van een hoogbejaarde heeft. Desondanks haalt ze alles uit het leven.

Emma Wortelboer ontmoet in deze aflevering van Je Zal Het Maar Hebben de zeventienjarige Amber uit Vlaanderen. Kort na haar geboorte bleek ze net als haar oudere broer Michael te lijden aan progeria.

Bijzondere ontmoetingen

Europa telt slechts 33 mensen met deze zeldzame genetische aandoening waardoor het lichaam in sneltreinvaart veroudert. Artsen menen dat Amber momenteel de fysieke conditie heeft van een vrouw van 136. Dat weerhoudt Amber er niet van om alles uit het leven te willen halen. Samen met Emma gaat ze naar Pukkelpop om haar lievelingsartiest Joost Klein te zien.

Daarnaast maakt Emma kennis met de dertigjarige Moreno. Hij kampt met sikkelcelanemie, een bloedziekte die extreem pijnlijk kan zijn. Hij laat Emma aan den lijve ondervinden wat hij dagelijks moet doorstaan.

Wanneer is Je Zal Het Maar Hebben op televisie te zien?

Je Zal Het Maar Hebben is iedere woensdag vanaf 21:25 uur te zien bij BNNVARA op NPO3.

Meer over