Jiskefet: Debiteuren/Crediteuren

Lang voordat 'goeiemoggel' zijn intrede deed op de werkvloer, introduceerden de mannen van Jiskefet al een ochtendbegroeting. Door menig bedrijfsruimte klinkt het nog dagelijks 'goeiesmorgens', zoals in de kantoorpersiflage Debiteuren/Crediteuren gebruikelijk was.

De VPRO herhaalt zeven delen van deze legendarische serie. Jos (Herman Koch), Storm (Michiel Romeyn), juffrouw Jannie (Annet Malherbe) en Edgar (Kees Prins) werken op de financiële administratie.

Flauwe kantoorhumor
Echt werken zien we de heren van het goede leven echter nooit: ze komen de dag vooral door met flauwe kantoorhumor. En veel geleuter over de onwaarschijnlijke avonturen van Jos bij de tramhalte ('Ik sta daarnet op de tramhalte, zeg'), het beleg van de bammetjes en de ervaringen van Storm bij de commando's.

Hoogtepunt van de dag is het moment waarop juffrouw Jannie met koffie langskomt. Debiteuren/crediteuren groeide uit tot een gigantische hit, juist onder de groep mensen die werd bespot. Vooral de scène waarin Sinterklaas (gespeeld door Hans Teeuwen) oraal werd bevredigd door Edgar, deed de kantoortongen roeren.

Reageren