Jochem in de wolken

Jochem Myjer vliegt boven de Veluwe

NPO 1 - vrijdag 22 oktober om 21:25

© EO
Na het Geuldal zoekt Jochem Myjer in deze aflevering van Jochem in de wolken opnieuw een heuvelrijk gebied op: de Veluwe. De cabaretier vliegt boven de bossen en de paarse heidevelden, en hoopt dat hij de Big Five kan zien. Spot hij een Schotse hooglander?

Nederlanders gaan in eigen land het liefst naar de Veluwe voor een lange vakantie en Jochem Myjer snapt waarom. In Jochem in de wolken vliegt hij boven uitgestrekte zandverstuivingen, naald- en loofbossen en de paarse heidevelden. Vanwege de kleurenpracht zijn ze een van de grootste publiekstrekkers op de Veluwe, al ziet Myjer ook veel groen tussen het purper.

De Veluwe

Een gevolg van de stikstoftoename en hierdoor een zorgelijke kwestie, vindt de oud-biologiestudent. Toch blijft de Veluwe een van de mooiste natuurgebieden van het land. En bijzonder, deels te danken aan zijn dierenbewoners. In het nationale park vertoeft de Nederlandse Big Five: de Schotse hooglander, de ree, de vos, het wilde zwijn en het edelhert. Zal de cabaretier ze spotten vanuit de lucht?

Meer over