Jochem in de wolken

Jochem Myjer is letterlijk in de wolken

NPO 1 - vrijdag 15 oktober om 21:30

© EO
Als iemand gek is op de Nederlandse natuur, is het wel Jochem Myjer. De komende vier weken vliegt de cabaretier en vogelaar daarom in Jochem in de wolken in een luchtballon boven de mooiste gebieden. Hij begint boven het Geuldal in Zuid-Limburg.

Blijer kun je Jochem Myjer bijna niet maken. Voor Jochem in de wolken vliegt de cabaretier in een luchtballon boven de mooiste natuurgebieden van Nederland. Hij verkent de Wadden, waar hij al van kleins af aan vogels spot, de Veluwe en de Biesbosch.

Geuldal in Zuid-Limburg

Hij start in het Geuldal in Zuid-Limburg. Vernoemd naar de rivier die erdoorheen stroomt, is het diverse landschap de thuishaven voor grazende gallowayrunderen en de indrukwekkende Curfsgroeve, waar tot 2009 mergel gewonnen werd. Myjer, die twee jaar lang biologie studeerde, hoopt dat kijkers net zo enthousiast raken over het natuurschoon en bewuster ermee omgaan. Als iemand enthousiast hierover kan vertellen, is hij het wel. Zo praat Myjer in zijn laatste show Adem in, adem uit al vol liefde over de Wadden.

Jochem in de wolken is iedere vrijdag om 21.30 uur te zien op NPO1.

Meer over