John Wick: Chapter 3 - Parabellum

Keanu Reeves knokt door als John Wick

Veronica - zaterdag 17 september om 20:00

© https://www.metrofilms.com/films/john-wick-chapter-3-parabellum
In film nummertje 3 krijgt huurmoordenaar John Wick een hele horde bloeddorstige collega's achter zich aan.

In de eerste John Wick-film komt het titelpersonage (weer) in actie om wraak te nemen op de criminelen die zijn hondje – het laatste aandenken aan zijn overleden vrouw – hebben gedood. In deel 2 pakt hij de wapens weer op om een oude schuld in te lossen.

John Wick 3: Parabellum

Van die taak heeft huurmoordenaar John Wick (Keanu Reeves) zich inderdaad gekweten, maar wat hij daarna doet heeft grote gevolgen. Hij schiet Santino D'Antonio dood in het Continental Hotel.

Omdat hij een moord heeft gepleegd in een hotel van het huurmoordenaarsgilde, is Johns leven verbeurd verklaard. Het enige dat hotelbaas Winston (Ian McShane) hem kan geven is een uur voorsprong.

Daarna is John in John Wick3: Parabellum vogelvrij. En er staan een prijs van 14 miljoen dollar op zijn hoofd.

Dat betekent dat hij nu hele hordes zwaarbewapende en goed getrainde collega's achter zich aan krijgt. In handen van regisseur Chad Stahelski levert dat een strak gemonteerde twee uur durende adrenalinekick op, die – net als de eerdere delen – innovatiever is dan veel genregenoten.

Keanu Reeves

Net als in de eerste twee films deed Keanu Reeves in John Wick 3: Parabellum de meeste stunts zelf. Daarvoor moest hij flink in training.

Vier maanden voor de opnamen van start gingen was de acteur al flink in de weer. Dat is maar goed ook, want hij had behoorlijk wat te doen:

"Er zitten zoveel verschillende soorten actiescènes in de film. Niet alleen meer verschillende vechtsporten en meer vuurwapens, maar ook stunts met motoren, paarden en honden. De voorbereidingen waren dus hard werken."

Niet dat Reeves dat erg vond overigens:

"Ik vind het heerlijk, echt waar. Ik hou van dit personage en ik hou van het universum dat we met de John Wick-films hebben geschapen."

Meer over