Aangepaste editie

Johnny vertelt het paasverhaal

NPO 1 - donderdag 9 april om 20:30

© William Rutten
Geen live muziek en geen publiek, maar wel een live vertelling en een online processie. Op deze manier hoopt The Passion zijn 10-jarig jubileum ondanks de coronacrisis toch niet ongemerkt voorbij te laten gaan.

De tiende editie van The Passion gaat er dit jaar heel anders uitzien dan de makers hadden gewild. Vanwege de coronamaatregelen hebben ze noodgedwongen een streep gezet door de traditionele opzet van het muziekspektakel. Toch vinden de omroepbazen van EO en KRO-NCRV het belangrijk om het in een andere vorm te gieten, zodat de kijkers thuis alsnog houvast en troost kunnen vinden in het paasverhaal.

Johnny de Mol

In dit jubileumjaar valt de keuze op een compilatie van de afgelopen negen edities. Maar met een online processie en een live vertelling die wordt afgewisseld met indrukwekkende scenes en liedjes uit de afgelopen negen edities. Verteller Johnny de Mol mag als enige van de de cast die dit jaar mee zou doen alsnog komen werken. Hij neemt ons live mee in het paasverhaal anno nu. EO-gezicht Anne-Mar Zwart doet bij het bekende verlichte kruis verslag van de virtuele processie, waar iedereen thuis via de computer bij kan aansluiten.

Deze 10 acteurs speelden Jezus in The Passion

Meer over