Jolene gooit haar leven om in 2Doc

Jolene werkt achter de bar in een stripclub, haar vader kent ze niet en haar stiefvader verdween plotseling. Haar eigen keuze in mannen is ook niet gelukkig. Als ze een studie psychologie oppakt, gaat dat opeens erg goed.
Jolene werkt achter de bar in een stripclub, haar familie behoort tot de harde kern van Ajax-supporters. Ze maakt niet altijd de goede keuzes. "Op zoek naar een vaderfiguur valt ze steevast op de verkeerde mannen", aldus een vriendin in 2Doc: Jolene. Haar echte vader kent ze niet, en haar stiefvader, verslavingshulpverlener Keith Bakker, verdwijnt plotseling uit haar leven. Jolene krijgt haar eerste kind op haar zestiende, haar tweede op haar twintigste. Elza Jo van Reenen volgt haar drie jaar voor haar eerste documentaire. “Mijn ex vindt me niet meer aardig”, verklaart ze de ingeslagen ruiten van haar auto. “Verder gaat alles goed.” Doorzetter Jolene gooit haar leven om: ze schrijft zich in voor een studie psychologie en doet het uitstekend.

Keith Bakker

Jolene's stiefvader Keith Bakker werd bekend als hulpverlener voor verslaafden. Hij trad op tv op als coach voor probleemjongeren (en hun ouders) in Van etter tot engel en Family matters. In 2012 werd hij veroordeeld voor seksueel misbruik van cliëntes van zijn kliniek. In 2014 kwam hij weer vrij. In 2Doc: Jolene praat Bakker met zijn stiefdochter over wat er is gebeurd in hun levens. ”Wanneer heb je mij betaald om ‘papa’ te zeggen?” vraagt Jolene aan Bakker. “Jij haatte me”, zegt hij. ”En dus kocht je me maar om?” Vechter Jolene laat zich niet kennen en de twee proberen er echt samen uit te komen.

Meer over:

Reageren