Jonah Hex

Josh Brolin is een man met een missie

Viaplay TV - donderdag 25 februari om 20:30

© Warner Bros
Ooit was Jonah Hex een – voor wildwestbegrippen – brave huisvader. Na de brute moord op zijn gezin gooit Jonah het over een hele andere boeg: hij wordt premiejager.

Jonah Hex (Josh Brolin) is ook niet zomaar een premiejager: hij kan doden tot leven wekken. Niet voor altijd, maar net lang genoeg om ze de informatie te ontlokken die hij nodig heeft.

Jonah Hex

Dat trucje komt Jonah Hex goed van pas als het Amerikaanse leger hem vraagt de doorgedraaide generaal Quentin Turnbull (John Malkovich) op te pakken. Die opdracht kan Jonah niet weigeren, al is het maar omdat hij zelf ook nog een appeltje met Turnbull te schillen heeft.

Turnbull en zijn rechterhand Burke (Michael Fassbender) hebben namelijk de dood van Jonahs gezin op hun geweten. En ze hebben zijn gezicht zo toegetakeld dat hij tegenwoordig niet eens meer fatsoenlijk whisky kan drinken.

Comics

Jonah Hex is gebaseerd op de gelijknamige comics van stripboeken uitgever DC (van superhelden als Batman, Superman en Wonder Woman).

In die stripboeken kan Jonah de doden niet tot leven wekken om met ze de praten. Dat is een trucje dat scriptschrijvers Mark Neveldine en Bryan Taylor speciaal voor de film hebben verzonnen.

Het was de bedoeling dat Neveldine en Taylor (bekend van de Crank-films) ook zouden regisseren. Na een conflict met de studio droegen ze het regiestokje over aan Jimmy Hayward.

 

Meer over