Joris' kerstboom

Joris telt af naar Kerst met Joris' Kerstboom

NPO 2 - maandag 20 december om 21:10

© KRO-NCRV
Joris Linssen doorkruist ook in deze aflevering van Joris' Kerstboom met een den het land om mooie verhalen te horen van mensen die hun dierbaren in het licht willen zetten. Ook heeft hij spontane gesprekken met mensen die al helemaal in kerstsfeer zijn.

Joris Linssen is in de donkere dagen voor Kerst terug met een nieuwe reeks Joris' Kerstboom, de interviewserie die hij al sinds 2008 maakt voor KRO-NCRV.

Joris' Kerstboom

De kracht van het programma is de eenvoud. Linssen ontmoette jarenlang mensen die naar 'zijn' boom kwamen op kerstmarkten door het hele land. Hij heeft voor hen dezelfde, beladen vraag: "Wie zou jij in het licht willen zetten?" Het antwoord op die vraag staat doorgaans garant voor mooie verhalen en emotionele ontboezemingen.

Coronaproof versie

Vanwege de coronamaatregelen zijn grote kerstevenementen niet mogelijk, daarom doorkruist Linssen dit jaar met zijn eigen kleine boompje het land om mensen te ontmoeten. Hij legt thuisbezoeken af en heeft spontane gesprekken op straat met mensen die al helemaal in kerstsfeer zijn.

Meer over