Jos

Jos onthult het grote geheim van Maxime

NPO 3 - zondag 26 juni om 21:11

© AVROTROS
Jos wil zijn jongste dochter Maxime verrassen met een persoonlijk cadeau. Dat valt echter in het water als hij op het verjaarsfeest per ongeluk Maximes grote geheim verklapt ten overstaan van al haar vrienden in de komische dramaserie Jos

De onlangs gescheiden Jos (Diederik Ebbinge) heeft twee dochters: de zelfstandige Claire die een eigen leven wil opbouwen in Amerika, en de emotioneel teruggetrokken Maxime. Omdat Maxime jarig is wil Jos haar eens flink verrassen. Het verjaarsfeestje loopt echter uit de hand als de altijd onhandige Jos per ongeluk Maximes grote geheim vertelt aan al haar vrienden.

Emma Duine

In de comedyserie Jos vertolkt Emma Duine de rol van Maxime. Duine werd geboren als Gijs, maar haar jongenslichaam klopte niet met hoe ze zich voelde. In groep vijf had ze haar 'coming out' op school en sindsdien gaat ze als Emma door het leven. In 2019 werd Duine een kleine beroemdheid toen Colette Lukassen met een portret van de destijds elfjarige Emma de National Geographic Fotowedstrijd won.

Meer over