Journaal: Persconferentie coronacrisis

Aankondiging nieuwe maatregelen coronavirus

NPO 1 - dinsdag 3 november om 18:58

© © SBS 6
Persconferentie door premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge over de coronamaatregelen. Bronnen in Den Haag melden dat het kabinet met name groepsgrootte wil inperken. Dat betekent dat musea, theaters en bioscopen mogelijk tijdelijk de deuren moeten sluiten.
 
Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge geven opnieuw een persconferentie over het coronavirus. De kans is groot dat de huidige maatregelen worden aangescherpt. Bronnen in Den Haag beweren dat het kabinet zinspeelt op het tijdelijk sluiten van theaters, musea en bioscopen. Ook bibliotheken zouden tijdelijk de deuren moeten sluiten. Tevens zou de groepsgrootte die op straat is toegestaan van vier naar twee personen gaan.

Maatregelen werken 

De maatregelen volgen op de reeds geldende maatregelen waarbij de horeca nog altijd de deuren gesloten houdt en het advies geldt om in openbare ruimten een mondkapje te dragen. Het lijkt erop dat de eerste effecten van deze maatregelen inmiddels merkbaar zijn. Het aantal positief geteste personen neemt af en ook de piek in de ziekenhuizen lijkt nu gaande, terwijl die pas later verwacht werd. Dat is positief.

Persconferentie live volgen 

De persconferentie is vanaf 19:00 uur de volgen via NPO 1, RTL 4 en SBS 6. Ook online in de persconferentie te volgen via NPO Start.

Meer over