Journaal: Persconferentie coronacrisis

Brengt Mark Rutte eindelijk goed nieuws in nieuwe persconferentie?

NPO 1 - dinsdag 25 januari om 18:58

Menig cultuurliefhebber houdt zijn adem in: krijgen we eindelijk de versoepelingen waar we al wekenlang naar uitkijken? Mark Rutte en Ernst Kuipers onthullen vanavond hun nieuwste plannen in een gloednieuwe persconferentie.

De voortekenen voor deze persconferentie over het coronavirus zien er in ieder geval goed uit. Gisteren werd al bekend dat het kabinet denkt aan het openen van de cafés, restaurants, bioscopen, musea, doorstroomlocaties als dierentuinen en pretparken en theaters tot 22.00 uur 's avonds. Ook zou er volgens de eerste berichten weer publiek welkom zijn bij sportwedstrijden, uiteraard wel met gebruik van een coronatoegangsbewijs.

Mis niks: Download de gratis TVgids.nl app

Evenementen

Hier lijkt het niet bij te blijven. Volgens de eerste berichten zouden er op korte termijn ook weer zowel binnen- als buitenevenementen worden toegestaan. Binnen geldt dan een maximum van 1250 personen met vaste zitplaatsen, buiten zou sprake zijn van een derde van de normale capaciteit.

Wat de precieze plannen zijn, horen we vanavond om 19:00 uur in een nieuwe persconferentie. Schakel hiervoor over naar NPO1.

Meer over