Journaal: Persconferentie coronacrisis

Versoepelingen nu in sneltreinvaart

NPO 1 - vrijdag 28 mei om 18:55

© Arenda Oomen/Rijksoverheid
De versoepelingen van de coronamaatregelen worden nu in sneltreinvaart doorgevoerd. Zelfs de persconferentie erover kon niet langer wachten en is eenmalig op vrijdag al in plaats van de gebruikelijke dinsdag. Wat kunnen we verwachten?

Nu in navolging van de terrassen, ook de bibliotheken en sportscholen met (vooralsnog) een goed resultaat zijn heropend, is het tijd voor de volgende stap. Officieel stap 3 in het 'heropeningsplan' van minister De Jonge en premier Rutte. Het betekent dat de nieuwe versoepelingen niet op 9 juni, maar al op 5 juni ingaan.

Pilsje aan de toog?

Onder de versoepelingen van stap 3 valt onder meer dat we thuis weer vier mensen kunnen ontvangen. Ook gaan de musea weer open. Mogelijk mogen zelfs de restaurants hun deuren naar binnen weer openen. Minister Grapperhaus van Justitie liet zich recent ontvallen dat ook de café's (wat zijn dat?) weer open mogen voor een pilsje aan de toog (oh ja!). 

Live persconferentie

Wat er echt weer mag vertellen premier Rutte en minster de Jonge vanavond om 19:00 uur in weer een nieuwe persconferentie coronacrisis. Live te volgen mij onder meer NPO 1.

 

Meer over