Journey to the Center of the Earth

Op avontuur met Brendan Fraser en Josh Hutcherson

NET 5 - vrijdag 11 februari om 20:30

Een wetenschapper gaat in Journey to the Center of the Earth op zoek naar zijn verdwenen broer. Gevolg: een wervelend avontuur.

De broer van geoloog Trevor Anderson verdwijnt spoorloos. Trevor (Brendan Fraser) en zijn neefje Sean (Josh Hutcherson) besluiten hem te gaan zoeken.

Journey to the Center of the Earth

Ze beginnen hun zoektocht op de plek waar Trevors broer Max voor het laatst is gezien: IJsland. Daar deed Max onderzoek naar doorgangen tussen het aardoppervlak en het midden van onze planeet.

Zou het kunnen dat Max zo'n doorgang heeft gevonden? Dat hij nu vrolijk rondwandelt in het centrum van de aarde?

Trevor en Sean gaan het in Journey to the Center of the Earth uitzoeken. Dat doen ze niet alleen: de IJslandse gids Hannah (Anita Briem) wijst het tweetal de weg.

Dwayne Johnson

Journey to the Center of the Earth is gebaseerd op een boek van de Franse schrijver Jules Verne. Het is niet de eerste verfilming van dat verhaal: het boek leverde al een handvol films, televisieseries en computergames op.

In 2012 speelde Josh Hutcherson nog een keer de rol van Sean in het vervolg Journey 2: The Mysterious Island. In die film speelt Dwayne Johnson zijn stiefvader.

Een derde en vierde deel stonden ook nog in de planning. Die komen er niet: in maart 2019 werd bekend dat Johnson het simpelweg te druk heeft.

Meer over