Julie & Julia

Meryl Streep kookt de verveling weg

RTL 8 - woensdag 14 september om 20:27

Julia Child is de kookheldin van Julie Powell. In Julie & Julia besluit ze in een jaar tijd alle recepten uit het kookboek van haar idool te koken.

Het is 1949. Julia Child (Meryl Streep) is getrouwd met een diplomaat (Stanley Tucci) en woont in Parijs. Om de verveling tegen te gaan, meldt ze zich aan bij een prestigieuze kookschool. 

Julie & Julia

In 1961 schrijft ze het inmiddels klassieke kookboek Mastering the art of French cooking. Ruim veertig jaar later, in 2002 besluit, Julie Powell (Amy Adams) om in één jaar tijd alle 564 recepten uit dat boek te bereiden.

De film Julie & Julia is gebaseerd op het boek Julie & Julia: 365 days, 524 recipes, 1 tiny apartment kitchen, dat Powell over haar kookavontuur schreef.

Nora Ephron (Sleepless in Seattle) heeft er een bijzonder fijne komedie van gemaakt, waarin vooral Meryl Streep de show steelt, en waarin het nu eens niet draait om de zoektocht naar liefde, maar om plezier en lekker eten.

Meryl Streep

Streep verdiende met haar rol in Julie & Julia haar zestiende Oscarnominatie. Inmiddels staat de teller al op 21 nominaties, een absoluut record.

Toch is zij niet de actrice met de meeste beeldjes in haar bezit, dat record is nog altijd in handen van Katherine Hepburn. Zij won de Oscar vier keer, Streep heeft er nu drie. 

Meer over