Jumper

Hayden Christensen kan een trucje

Veronica - donderdag 12 augustus om 23:20

© http://serwisprasowy.tvpuls.pl/
David Rice (Hayden Christensen) kan zichzelf teleporteren en 'jumpt' de hele wereld over. Totdat een organisatie op hem begint te jagen.

David (Hayden Christensen) ontdekt dat hij een bijzondere gave heeft: hij kan teleporteren. Hij hoeft maar aan een plek te denken of plop, hij flitst er al naartoe.

Jumper

Handig natuurlijk. Heeft David zin in een tripje naar – pak 'm beet – Parijs? Hij hoeft maar aan de Eiffeltoren te denken en plop, hij staat boven op de toren te genieten van het uitzicht. 

Alleen is lang niet iedereen blij met David en zijn gave. Dat hij hem alleen maar gebruikt om een van alle gemakken voorzien luxeleventje te leiden doet er niet eens toe.

Hoe dat precies in elkaar steekt? Nou, David heeft die gave omdat hij een 'jumper' is. Jumpers kunnen zichzelf verplaatsen door alleen aan hun bestemming te denken.

De organisatie Paladin heef een broertje dood aan jumpers. Paladin-leden vinden dat alleen God in staat mag zijn op elk gewenst tijdstip op elke gewenste plek te zijn.

 

Samuel L. Jackson

Als Paladin ontdekt dat David een jumper is, krijgt hij Paladin-leden achter zich aan. En niet de minste: Paladin-leider Roland (Samuel L. Jackson) maakt er zijn persoonlijke missie van om David te stoppen.

Jumper is gebaseerd op het gelijknamige boek van Steven Gould. De film verschilt hier en daar wel van het boek.

Zo is David in het boek de enige jumper, in de film zijn er meer mensen die hetzelfde trucje kunnen.

 

Meer over