Juno

Elliot Page heeft het zwaar in tragikomedie Juno

Paramount - maandag 4 december om 20:30

© 20th Century FOX
Na drie zwangerschapstesten kan de zestienjarige Juno er niet meer onderuit: ze is zwanger van klasgenoot Paulie. Juno besluit abortus te laten plegen. Maar dan bedenkt ze zich op het laatste moment.

Juno (Elliot Page, in de tijd dat hij nog door het leven ging als Ellen) is een intelligente en mondige tiener. Niet iemand van wie je verwacht dat ze per ongeluk zwanger zou raken, maar dat gebeurt toch.

Juno

Omdat ze zichzelf niet in staat acht haar kind op te voeden, besluit ze het af te staan voor adoptie. Juno wil wel zelf bepalen waar haar kind terechtkomt. Vanessa (Jennifer Garner) en Mark (Jason Bateman) lijken geschikte adoptieouders, maar om dat zeker te weten moet ze hen beter leren kennen.

En hoe zit het ondertussen met de vader? Dat is Paulie (Michael Cera), Juno’s beste vriend. Wat Juno ook beslist, hij blijft haar steunen. Datzelfde geldt voor Juno’s ouders.

Die personages zorgen ervoor dat de tragikomedie Juno zo goed werkt. Het zijn stuk voor stuk intelligente mensen met humor, (soms tegenstrijdige) emoties en hun eigen nukken.

Elliot Page

De hoofdrol in Juno is voor Elliot Page. Maar Elliot, dat is toch een jongensnaam? Hoe kan een jongen een zwanger pubermeisje spelen? Dat zit zo. Elliot Page werd in 1987 geboren als Ellen Page.

Op latere leeftijd besefte hij dat hij transgender is. In december 2020 kwam Elliot op Twitter uit de kast als trans. Hij vertelde ook dat hij vanaf dat moment door het leven zou gaan als Elliot.

Meer over