Jupiter Ascending

Mila Kunis is voorbestemd voor grootse dingen in Jupiter Ascending

Paramount - zaterdag 19 november om 20:00

Jupiter verdient in de film Jupiter Ascending haar geld als schoonmaker, maar droomt van veel meer in het leven. Dan daalt de genetisch gemanipuleerde soldaat Caine (Channing Tatum) neer op Aarde om Jupiter tot ruimtekoningin te kronen.

Met de Matrix-films en Cloud Atlas lieten de Wachowskis al zien dat ze het graag groots aanpakken. 

Jupiter Ascending

Dat is met over the top intergalactische sprookje Jupiter Ascending niet anders.

Het verhaal draait om Jupiter Jones (Mila Kunis). Bij haar geboorte is voorspelt dat ze voorbestemd is voor grootse dingen.

Jaren later is daar nog niet veel van te merken. Ze is een gewone schoonmaakster in Chicago. Toiletten schoonmaken voelt niet als haar grote doel.

Haar sobere leven wordt opgeschud als ze wordt aangevallen door kwaadaardige buitenaardse wezens, die haar proberen te doden.

Gelukkig wordt ze net op tijd gered door de genetisch gemanipuleerde ex-militair Caine Wise (Channing Tatum).

Hij vertelt haar dat haar lot op haar wacht. Ze is uitgekozen om de machtsverhoudingen in het universum te veranderen. 

Mila Kunis

De scène waarin Jupiter moet vluchten voor de aliens in Chicago was de langste scène in het script. Daarnaast bevat de achtervolging een paar van de ingewikkeldste stunts van Jupiter Ascending.

Onder normale omstandigheden zou het al een heel project zijn geweest om de scène te filmen, maar de Wachowskis hadden het nog iets lastiger gemaakt. Ze wilde namelijk precies het licht hebben van het moment dat de dag overgaat naar de nacht.

Dit hield in dat elke dag maar ongeveer zes minuten hadden om de scène te filmen. Daardoor moesten Mila Kunis en Channing Tatum zes maanden lang elke dag werken om de achtervolging gefilmd te krijgen.

Meer over