Jurassic Park 3

Overal zijn dino's

Veronica - vrijdag 28 mei om 22:50

© TVN/Canal+
In Jurassic Park III overtuigen de rijke avonturier Paul Kirby en zijn vrouw Amanda onderzoeker Dr. Alan Grant om weer naar het dinosauruseiland te gaan. Het stel blijkt niet geheel eerlijk over hun motieven.

De excentrieke rijkaard Paul Kirby (William H. Macy) en zijn vrouw Amanda (Téa Leoni) willen de dinosaurussen op Isla Sorna graag zien. Ze weten wetenschapper Alex Grant (Sam Neill) over te halen hen over het eiland te vliegen.

Jurassic Park III

Eenmaal bij dat eiland blijkt dat de Kirby's niet van plan zijn over Isla Sorna heen te vliegen. Ze willen er in Jurassic Park III ook landen.

Na enig tegenstribbelen – na zijn avonturen in Jurassic Park weet hij hoe gevaarlijke de dino's zijn – gaat Grant overstag. Hij zet het vliegtuig veilig aan de grond, maar al vrij snel daarna gaat het mis: een spinosaurus valt het toestel aan.

Grant en de Kirby's weten aan de dino te ontkomen, maar daarmee is het gevaar zijn nog lang niet geweken. Was eerst de tyrannosaurus-rex nog de heersende jager, nu heeft de spinosaurus zijn plaats ingenomen. Verder blijken de velociraptors slimmer dan ooit tevoren.

Meer van hetzelfde

Filmrecensenten waren niet al te enthousiast over Jurassic Park III. De samenvatting van hun oordeel: De dino's zijn zoals altijd weer geweldig, maar voor de rest is het vooral weer meer van hetzelfde.

Het bioscooppubliek kon zich wel in dat oordeel vinden. Jurassic Park III presteerde van alle Jurassic Park-films het slechtst aan de kassa.

Meer over