Reese Witherspoon jaagt Mark Ruffalo op de kast

11 februari 2022 09:46 | kijktips | Door Esther Hut

© www.ard-foto.de
In Just Like Heaven leren Elizabeth (Reese Witherspoon) en David (Mark Ruffalo) elkaar op een wat onorthodoxe manier kennen: zij is de geest die in zijn nieuwe appartement rondwaart.

De jonge arts Elizabeth is een echte workaholic. Ze is niet uit het ziekenhuis te slaan en werkt zo 26 uur achter elkaar. Op een nacht komt dat haar vreselijk duur te staan: na een lange dienst in het ziekenhuis krijgt ze onderweg naar huis een auto-ongeluk. Ze raakt in coma, maar heeft dat zelf totaal niet door. En dus gaat ze als geest gewoon op huis aan. 

Reese Witherspoon

Dat huis is waar het gebeurt in Just Like Heaven. Elizabeth treft daar namelijk een wildvreemde man aan: David, de nieuwe huurder. Elizabeth probeert hem uit haar huis te jagen, terwijl David juist háár uit zíjn huis probeert te krijgen.

Als Elizabeth zomaar door de muren en deuren weer binnenkomt, heeft David al gauw door dat hier iets bovennatuurlijks aan de hand is. In plaats van te blijven kibbelen, begraven de huisgenoten de strijdbijl en onderzoeken ze wat er met Elizabeth gebeurd is.

Hoe dichter ze bij het antwoord komen, hoe meer David en Elizabeth aan elkaar verknocht raken.

Just Like Heaven

De romantische komedie Just Like Heaven is gebaseerd op Et si c’était vrai…, de debuutroman van de Franse schrijver Marc Lévy. Dat boek werd zo'n succes dat Steven Spielberg de filmrechten kocht.

Hij liet de regie over aan Mark Waters, die met Mean Girls en Freaky Friday al had laten zien goed met romcoms overweg te kunnen.

Meer over