Kamphues over de kop: Rob kampt er maar mee

Rob Kamphues heeft een midlifecrisis en dat zullen we weten ook. Zijn nieuwe programma Kamphues over de kop is een verslag van deze levensfase. Rob: "Ik ga dingen doen waarvan iedereen verwacht dat je die doet als je een midlifecrisis hebt."

Rob: "Veel mannen schijnen in hun midlifecrisis bijvoorbeeld een tatoeage te laten zetten. Eigenlijk wil ik er zelf al jaren één. Sinds ik mijn zoontjes heb, wil ik hun namen op mijn arm zetten. Dat neem ik nu eens serieus."

"In deze eerste aflevering ga ik bijvoorbeeld een Porsche proberen. Een KRO-presentator in een Porsche? Maar op het moment dat ik erin stapte, dacht ik: ooh, ik wil hem eigenlijk wel… Dan heb je écht een midlifecrisis!"

Het is niet het enige auto-onderdeel in Kamphues over de kop. "In het programma moet ik ook naar mezelf luisteren en weer durven dromen. Maar wat wil ik in het leven? Nieuwe programma’s, een verre reis maken? Eigenlijk wilde ik het liefst onderzoeken of ik autocoureur kon worden. In deze aflevering word ik gevraagd of ik een jaar Europees wil rijden in een dichte tourwagen."

"Het laatste programmaonderdeel gaat over de liefde. Als je gescheiden bent en je bent de veertig voorbij – ik ben nu 48 – vraag je je wel af of er ooit nog een vrouw langskomt met wie je lang samen kunt zijn. Wat zijn de voorwaarden om een relatie te hebben tot je dood? Dat is ook een oprechte zoektocht.”

Reageren