Karsu's Turkse keuken

Karsu Dönmez verruilt het zingen voor het koken

24kitchen - dinsdag 9 november om 17:30

© 24Kitchen
Karsu Dönmez heeft haar Beste Zangers-microfoon even aan de kant gelegd. De zangeres maakt namelijk in Karsu's Turkse Keuken een Turkse variant op gepocheerde eieren: cilbir, een stevig gerecht met knoflookyoghurt, peterselie en in haar geval zelfgemaakte pita's. Ze eet de maaltijd op met violist en vriendin Çisem Özkurt.

Eens uitpakken met het ontbijt? Dan zijn gepocheerde eieren altijd een goed idee. Of nog beter, de Turkse variant uit Karsu's Turkse keuken. Karsu Dönmez maakt cilbir, een stevig en populair gerecht dat behalve eieren knoflookyoghurt, pittige roomboter en een handje peterselie bevat. En dat in haar geval geserveerd wordt met zelfgemaakte pita's.

Karsu Dönmez

De zangeres eet de maaltijd niet alleen op. Dönmez heeft Çisem Özkurt uitgenodigd in haar kookstudio, de violist en goede vriendin met wie ze regelmatig optreedt. Sinds haar nationale doorbraak in Beste zangers heeft ze een hoop fans erbij gekregen en speelt de publiekslieveling steeds meer Nederlandse zalen plat. Als bedankje bracht Dönmez onlangs een album uit met al haar nummers uit het liedjesprogramma.

Meer over