Kasteelvrouwe Emmy

Kasteelvrouwe Emmy heeft een groot probleem

NPO 1 - dinsdag 2 augustus om 20:34

Emmy staat er in deze uitzending van Kasteelvrouwe Emmy alleen voor nu Rutger weer naar zijn woonboot in Nederland is vertrokken. Manmoedig zet ze de restauratiewerkzaamheden in haar eentje voort. Dan komt aan het licht hoe ernstig de termietenplaag is.

In de voorlaatste aflevering van haar realityserie staat Emmy Postma er helemaal alleen voor. Manlief Rutger is teruggekeerd naar Nederland om tijd door te brengen op zijn woonboot. En dat terwijl ze zijn steun goed kan gebruiken, want de restauratiewerkzaamheden aan het kasteel gaan in Kasteelvrouwe Emmy onverminderd verder.

Kasteelvrouwe Emmy

Emmy heeft werklieden geregeld om het dak te repareren. Een chambres d’hôtes met een lekkend dak is immers niet erg in trek. De eerste klus is het vervangen van dakgoten en -pannen, maar daar loopt de boel al direct in het honderd. Dat het kasteel kampte met termieten was al bekend, maar als het dak eenmaal blootligt, blijkt dat de insecten onherstelbare schade hebben aangericht. Ook veel van het omliggende houtwerk is weg geknaagd.

Meer over