Underworld

Kate Beckinsale in de onderwereld in Underworld

RTL 7 - vrijdag 3 februari om 22:22

© Sony Pictures
In een al eeuwen durende strijd tussen vampieren en weerwolven duikt er in de film Underworld ineens een nieuw partij op: een mens.

Al eeuwenlang woedt er een oorlog tussen vampieren en de Lycans, een soort weerwolven. Vampier Selene (Kate Beckinsale) strijdt al tijden mee.

Underworld

De Lycans zijn na al die jaren ernstig verzwakt. Selene houdt zich vooral bezig met het opsporen en uitmoorden van de laatste weerwolvenbolwerken.

Zeker als weerwolvenleider Lucian (Michael Sheen) het loodje legt, lijkt het einde van de strijd nabij. Maar dan gebeurt er ineens iets geks: een mens mengt zich in de strijd.

Deze gewone sterveling is Michael (Scott Speedman). Selene wordt in Underworld zelfs verliefd op hem.

Dan is het extra ingewikkeld dat de Lycans een weerwolf van hem maken. Hoe moet het nu verder met de strijd?

Kan Selene wel vechten tegen de man die haar hart heeft gestolen? En is hij überhaupt nog wel te vertrouwen?

Kate Beckinsale

Toen de opnames van Underworld begonnen, had Kate Beckinsale een relatie met tegenspeler Michael Sheen. Ze hebben een dochtertje samen: zij is te zien in een flashback naar Selenes jeugd.

Op de set sloeg de vonk over tussen Beckinsale en regisseur Len Wiseman. Nadat Kate Beckinsale haar relatie met Sheen had verbroken, trouwde ze in 2004 met Wiseman.

Dat zorgde niet voor kwaad bloed. Michael Sheen is nog steeds goed bevriend met zijn ex-geliefde én met de man die haar schaakte.

De liefde van Beckinsale en Wiseman is inmiddels bekoeld. Het stel scheidde in 2019.

Meer over