Kees van der Spek: Oplichters aangepakt

Van der Spek gaat weer op pad in nieuw seizoen Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt

RTL 5 - dinsdag 4 april om 20:30

© Endemol Shine Nederland
In het achtste seizoen van de reportageserie Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt trekt journalist Kees van der Spek weer de wereld over om samen met zijn zoon Joep oplichters en zwendelaars te ontmaskeren. Van der Spek gaat de confrontatie niet uit de weg.

Kees van der Spek is de komende weken weer in het buitenland te vinden om misstanden aan de kaak te stellen in Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt. Het is nog niet bekend welke onderwerpen dit seizoen de revue passeren, al zal het voor de misdaadjournalist lastig worden zichzelf te overtreffen.

Oplichters Aangepakt

Afgelopen oktober kon hij bij de start van de vorige reeks na langdurig onderzoek onthullen dat Spoorloos in het verleden op basis van onjuiste informatie adoptiekinderen heeft herenigd met families in Colombia. De boosdoeners bleken onbetrouwbare lokale contacten, zogenoemde fixers, die geld belangrijker vonden dan nauwkeurigheid.

Kees van der Spek

Van der Spek hoeft zijn eigen familie niet ver te zoeken: sinds vorig jaar werkt zijn zoon Joep, zelf oud-politieman, mee aan de vaak risicovolle reportages.

Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt is vanavond om 20:30 uur te zien op RTL5.

Meer over