Kees van der Spek: Oplichters aangepakt

Kees van der Spek gaat weer achter oplichters aan

RTL 5 - dinsdag 11 oktober om 20:30

© Joep Venmans
Kees van der Spek reist voor zijn strijd tegen onrecht de wereld over om oplichters aan te pakken die Nederlanders geld afhandig hebben gemaakt. Hij confronteert ze ook in dit seizoen van Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt met hun daden en levert ze over aan de politie.

Kees van der Spek reist de wereld over op zoek naar oplichters die in Nederland slachtoffers hebben gemaakt. Deze personen zijn uit handen gebleven van de politie en samen met zijn team probeert Van der Spek ze alsnog op te sporen en te confronteren.

Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt

In dit seizoen van Kees van der Spek: Oplichters aangepakt komt de journalist onder meer in Brazilië, Ivoorkust en Turkije. Bij oplichting gaat het bijna altijd over mensen die anderen geld afhandig hebben gemaakt. “De meeste mensen die mij benaderen voor hulp willen hun geld terug, maar dat gaat niet”, vertelde Van der Spek op NPO Radio 2. "In het uiterste geval gaan we de oplichter vinden en dan heb je genoegdoening. Ik ben geen hulpprogramma. Ik ben een journalist en laat zien wat het verhaal is."

Meer over