Kees van der Spek: Oplichters aangepakt

Kees van der Spek ontdekt oplichter op Ibiza

RTL 5 - dinsdag 12 oktober om 20:30

© RTL
Kees van der Spek zit ook in het nieuwe seizoen Kees van der Spek: Oplichters aangepakt niet stil. Chedwa Polak werd bedonderd door een jeugdvriend en krijgt nog 280.000 euro van hem. De man was lange tijd spoorloos, maar aan het begin van een nieuwe reeks vindt Kees van der Spek hem: de oplichter zit op Ibiza. 

In het nieuwe seizoen van Kees van der Spek: Oplichters aangepakt reist de programmamaker weer de hele wereld over om afpersers, oplichters en fraudeurs aan te pakken. Van der Spek schuwt geen enkel middel: de verborgen camera heeft al heel wat criminelen ontmaskerd.

Oplichters op het spoor

In deze eerste aflevering vertelt voormalig showdanser Chedwa Polak haar verhaal. Wat haar overkwam is bijzonder treurig: een jeugdvriend kreeg haar zover om te investeren in een vakantievilla. De bedoelingen van deze man waren echter allesbehalve goed: hij ging er met haar geld vandoor. De rechter bepaalde dat hij de 280.000 euro aan haar moet terugbetalen, maar de man is onvindbaar. Daar komt nu eindelijk verandering in: Van der Spek en Polak vinden de oplichter op het Spaanse eiland Ibiza.

Meer over