Kees van der Spek: Oplichters aangepakt

Kees van der Spek duikt in wereld van sextortion

RTL 5 - dinsdag 26 oktober om 20:31

© Endemol Shine Nederland
Kees van der Spek gaat ook deze week in Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt op pad met zijn verborgen camera op zoek naar oplichters, fraudeurs, afpersers en andere criminelen. Niet alleen in het buitenland, maar ook op eigen bodem doet de misdaadjournalist spraakmakende onthullingen.
 

Deze week komt hij in Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt in aanraking met een kwetsbare jongen uit Zuid-Holland, die volledig buiten zijn schuld slachtoffer is geworden van sextortion. Een onbekende dame uit Miami met wie hij chat, heeft 'bewijs' dat hij een gevaarlijke pedofiel is in elkaar geknutseld en dreigt dit te publiceren als hij niet vlug betaalt. Kees van der Spek en zijn team zetten een val uit om de dader te pakken.

Kees van der Spek

Kees van der Spek vult zijn tijd met het ontmaskeren van schimmige zaakjes, maar dat betekent niet dat hij weken achter elkaar met dezelfde zaak bezig is. "Ik heb voor elke uitzending van Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt maar drieënhalve week, van research tot montage", zo vertelde hij aan EO Visie. "Samen het slachtoffers proberen we te peilen waar de dader zitten, waarna we ze opzoeken om ze te ontmaskeren, zo mogelijk met hulp van de plaatselijke politie." Of dat deze week ook lukt, blijft nog even de vraag. 

Meer over