Kees van der Spek: Oplichters aangepakt

Kees van der Spek gaat op jacht naar een vakantieliefde met mooie praatjes

RTL 5 - dinsdag 8 augustus om 20:29

© Endemol Shine Nederland
Kees van der Spek komt in Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt op voor Wendy uit Volendam. Ze trapte in de leugens van haar vakantieliefde Mehmet die haar om hulp en geld vroeg. In een jaar tijd wist hij haar met mooie praatjes zo'n 215.000 euro afhandig te maken.

Liefde maakt blind en gul, zo blijkt in Kees van der Spek: Oplichters aangepakt. De 37-jarige Wendy uit Volendam viel op vakantie als een blok voor Mehmet. Eenmaal thuis bleven ze contact houden en deed hij haar veel mooie beloftes. Na een bezoek aan Nederland wist hij Wendy volledig in te palmen.

Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt

Haar huwelijk liep stuk en ze had alleen nog oog voor haar minnaar die al snel om geld begon te vragen. Wendy was zo verliefd dat ze zichzelf in de schulden stak om hem te helpen. Op die manier slaagde hij erin haar binnen een jaar zo'n 215.000 euro afhandig te maken.

Toen ze argwaan kreeg, verbrak hij de relatie en begon hij openlijk met geweld te dreigen als ze geen geld bleef overmaken. Wendy doet nu haar verhaal om anderen te waarschuwen. (HH)

Meer over