Weet ik veel

Beau stelt weer vragen in een nieuw seizoen van Weet Ik Veel

RTL 4 - zaterdag 7 januari om 20:04

© RTL
Beau van Erven Dorens heeft weer vijftig kennisvragen voor drie bekende Nederlanders en honderd studenten. Vanaf dit seizoen van Weet Ik Veel maken voor het eerst mbo-studenten hun opwachting in de spelshow die al sinds 2013 te zien is.

Beau van Erven Dorens laat in deze eerste aflevering van een gloednieuw seizoen Weet Ik Veel Barbara Sloesen, Erik de Zwart en Jeangu Macrooy strijden tegen slimme studenten.

Kennisquizzen

Dat Nederlanders dol zijn op kennisquizzen blijkt wel uit de hoeveelheid van dergelijke programma’s die er zijn en de hoge kijkcijfers die ze scoren. Weet ik Veel is al toe aan zijn dertiende seizoen. Linda de Mol bedacht de quiz en presenteerde hem totdat ze naar SBS 6 vertrok. Voor studenten kan het in deze tijd van hoge studiekosten een extraatje opleveren. 

Soms zelfs een baan. Finalist Alex Liemburg uit 2019 kreeg naast een mooi geldbedrag direct na de uitzending van het spelprogramma verschillende aanbiedingen voor werk. “Ik heb aangegeven dat ik eerst wil afstuderen en daarna contact met ze opneem”, zei hij op de site van Hogeschool Windesheim.

MBO-studenten

Ondanks dat het recept van dit programma inmiddels al wel algemeen bekend is, is er toch iets nieuws: dit jaar mogen er namelijk ook MBO-studenten deelnemen. "Net als bij veel andere bedrijven is inclusiviteit en diversiteit binnen ITV Studios Netherlands een belangrijk onderwerp. Wij leren ook door te luisteren. Een terechte reactie en reden om vanaf nu ook MBO-studenten op te roepen om zich aan te melden", aldus de productiemaatschappij in een eerder statement.

Meer over