Kerst met de zandtovenaar

Kim-Lian van der Meij maakt haar opwachting in Kerst met de Zandtovenaar

NPO 3 - zaterdag 17 december om 18:14

© Willem Jan de Bruin
Kerst met de Zandtovenaar is terug! Dit jaar zullen onder meer Fenna Ramos, Kim-Lian van der Meij en Douwe Bob muzikaal van zich laten horen. 

Kerst met de Zandtovenaar is inmiddels een vaste waarde van NPO en vindt daarom ook dit jaar plaats. Aan Kim-Lian van der Meij de eer om het verhaal te vertellen.

Kerst met de Zandtovenaar 

Deze 11e editie van Kerst met de Zandtovenaar is overigens extra bijzonder. Naast het traditionele kerstverhaal van de geboorte van Jezus bevat het ditmaal ook een moderne verhaallijn over een gezin uit Nederland dat Kerst viert. De personages aan tafel hebben verschillende achtergronden en hiermee zien de kijkers dus dat een verhaal van ruim 2000 jaar geleden gebeurtenissen heeft die anno 2022 nog steeds heel herkenbaar zijn. De zandtovenaar verbindt de twee vervolgens met elkaar. 

Muzikale optredens

Naast de vertelling en de kunstwerken zal er ook ruimte zijn voor muziek. Die worden dit jaar verzorgd door Bente Fokkens, Fenna Ramos, Douwe Bob, Sterre Koning, Ammar en de jonge talentvolle violist Sanne Lam.

Kerst met de zandtovenaar is te zien op zaterdag 17 december om 18.15 uur, woensdag 21 december om 16.00 uur en zaterdag 24 december om 19.50 uur bij KRO-NCRV op NPO Zapp.

Meer over