Kerstappels

Oogappels-fans opgelet: NPO1 herhaalt de geliefde kerstfilm Kerstappels

NPO 1 - woensdag 13 december om 20:34

© BNNVARA
Mislukte kerstdiners, uit de hand gelopen kerstborrels en veel irritaties: in Kerstappels, de kerstfilm van de serie Oogappels, hebben de families moeite om de kerstsfeer vast te houden.

In deze kerstfilm van de BNNVARA-serie Oogappels vieren de families, je raad het nooit, Kerst. Dat verloopt niet allemaal volgens plan.

Kerstappels

Erik (Ramsey Nasr) en Chris (Thor Braun) zitten in Kerstappels niet echt op de feestdagen te wachten. Ze zouden het liever een jaartje overslaan. Ook bij Fabie (Bracha van Doesburgh) zit de kerstsfeer er na een grote teleurstelling nog niet echt in.

Bij Carola (Eva van der Gucht) en Marcel (Mike Libanon) krijgt het kerstdiner een schokkende wending. Om alle drama af te maken, is de sfeer bij Tim (Jeroen Spitzenberger) en Dina (Sam Ghilane) ook behoorlijk gespannen. De kerstborrel bij het werk van Tim is namelijk uit de hand gelopen.

Het is dus niet meteen de gezelligste tijd van het jaar bij alle families. Weten ze zich over alle irritaties en spanningen heen te zetten of loopt het uit de hand? Het zal in ieder geval voor de meeste kijkers, net als bij de serie, een feest der herkenning zijn.

Oogappels

Deze film, Kerstappels, was een leuke bonus die aan het einde van seizoen 4 aan de serie Oogappels toegevoegd is. De serie is erg succesvol. De kijkcijfers zijn behoorlijk goed, de reviews zijn voornamelijk lovend en in 2023 won de serie zelfs de Gouden Televizier-Ring. Met de herkenbare verhaallijnen, licht bijtende humor en goede cast begint de serie dan ook na vijf seizoenen nog niet te vervelen.

Kerstappels is woensdag 13 december vanaf 20:35 uur te zien bij BNNVARA op NPO1.

Meer over